štvrtok 28. mája 2015

Unpopular Opinions Book TAG

Tento TAG som našla na viacerých blogoch. Ok, tak na troch :-) Prvý Tag som objavila u Mati Wolf zo Sveta kníh, tá ma naviedla na autorku Foxy a keď sa objavil aj na českom blogu u Adély, povedala som si, že by som ho mohla spraviť tiež :-)

1. Populárna kniha/séria, ktorá sa vám nepáčila, ale všetkým ostatným áno.
Ani nemusím veľmi rozmýšľať. Eleanor a Park od Rainbow Rowellovej. Doteraz som nepochopila, akým spôsobom sa tí dvaja akože dali dokopy. Že sedeli vedľa seba v autobuse a čítali komiksy? Panebože...

2. Populárna kniha/séria, ktorú každý neznáša, len vy ju milujete.
Pravdupovediac netuším. Väčšinou patria medzi moje obľúbené série, alebo knihy také, ktoré sú všeobecne obľúbené aj inými čitateľmi. Napadajú ma jedine Mayovky, ktoré v dnešnej dobe už číta málokto, ale ja som na nich vyrastala a nehodlám sa ich vzdať za nič na svete.
3. Milostný trojuholník, kedy hlavná hrdinka skončila s niekým, s kým ste nechceli, aby skončila.
Tu by toho bolo viac. Po prečítaní Novu som Belle nadávala do husí, že si nechala ujsť Jacoba a vrhla sa na toho debila Edwarda.
V Nočnom tieni to bola Calla a jej nesprávny výber – Shay, ked po ruke bol krásny vlčí samec Ren.
A v knihe Draki to Jacinda úplne zaklincovala, keď aj po spojení = manželstve s Cassianom dala prednosť Willovi. Ach jaj.
4. Populárny žáner, po ktorom ani nesiahnete.
Ťažké, lebo ja čítam skoro všetko. Jediné, čo bytostne neznášam je poézia, a sem-tam scifi. Takú Dunu, alebo Star Wars neprečítam nikdy.
5. Populárna a všetkými milovaná postava, ktorú ale vy neznášate.
Edward z Twilight. Stále si myslím, že Bella mala dať prednosť Jacobovi. To nevidela tie svaly? To si musela vybrať také to úbohé tenké tintítko??
6. Populárny autor, do ktorého tvorby sa akosi neviete zamilovať.
Evu Urbaníkovú a jej Evitovky, alebo ako sa tým knihám nadáva. Ak by som mala prečítať hoci len jednu slaboduchú novelu, pardón román od tejto autorky, tak si radšej zoženiem tú Dunu, alebo Star Wars :-)
7. Klišé (obľúbené prvky), ktoré vám už lezú na nervy (napr. ľúbostné trojuholníky atď).
Nudné, škaredé, tučné a neviem ešte aké dievča a macher školy sa do nej zaľúbi. No jasné :-(
Inak, všimli ste si, že vo väčšine kníh sú hlavný hrdina/alebo hrdinka na škole noví? Alebo sa práve prisťahovali, objavili, presídlili, či len po rokoch znovu-vrátili naspäť?Hm...

8. Populárna séria, ktorú vieš, že nebudeš čítať, lebo ťa nezaujíma ani neláka.
Sériu Nesmrteľní od Alyson Noel obchádzam už dosť dlho a budem ešte ďalej. Neláka ma totiž vôbec.

9. Ktorý seriál/film, bol podľa vás lepší, než knižná predloha?
Ojoj, tu toho bude veľa. Som knihovo-filmový maniak :-)
Film 24 hodín s Charlize Theron v hlavnej role bol natočený podľa knihy Najdlhší deň od Grega Ilésa. A aj keď kniha bola veľmi dobrá a čtivá, film sa mi páčil viac, bol viac akčnejší.
Od Stephena Kinga som neprečítala žiadnu knihu, ale filmy natočené podľa jeho kníh milujem. Medzi moje najobľúbenejšie patria Vykúpenie z väznice Shawshank a Zelená míľa.
Matt Damon je môj hrdina. Hlavne v roli Agenta bez minulosti, ktorý bol natočený podľa knihy Roberta Ludluma. Kniha je nemastná-neslaná, odohráva sa niekde okolo roku 1970, a fakt nezaujímavá, všetky 3 časti s Mattom však boli božské. Aj keď 4 časť si už mohli odpustiť.

1 komentár:

  1. Od Kinga si nejakú knihu určite prečítať musíš! Píše úplne úžasne :3
    A s tou škaredou hrdinkou úplne súhlasím. Aj s tým ako sa vždy niekam sťahujú alebo tam príde niekto nový -.-
    http://myonlyworldofbooks.blogspot.sk/?m=1

    OdpovedaťOdstrániť