streda 22. júna 2016

Hooverová Colleen – Odvrátená tvár lásky

Vydal: Ikar, 2016
Väzba pevná s prebalom
Počet strán: 320
Jazyk: slovenský

Anotácia:
Chcel iba sex. A ona tiež...

Tate Collinsová sa nezaľúbi na prvý pohľad, keď sa stretne s tajomným a príťažlivým pilotom Milesom Archerom. Nezájdu ani tak ďaleko, aby sa z nich stali dobrí priatelia. Jediné, čo majú Tate a Miles spoločné, je vzájomná fyzická príťažlivosť, ktorú nedokážu potlačiť. Keď ich vášne prepuknú naplno, uzavrú akúsi dohodu. Miles nehľadá lásku, pretože má za sebou nešťastnú skúsenosť z minulosti, a Tate na ňu pre školu a prácu nemá čas – takže im zostáva len spoločný sex. Zdá sa, že to bude fungovať, ak Tate dodrží dve Milesove pravidlá: nikdy sa ho nebude pýtať na minulosť a nikdy od neho nebude čakať spoločnú budúcnosť.

Lenže Tate čoskoro pochopí, že so záhadným, uzavretým a smutným Milesom chce prežiť oveľa viac. Napokon zaváha aj Miles, keď pochopí, že láska je silnejšia ako všetky pravidlá, sľuby a odhodlania, hoci vie mať aj svoju odvrátenú tvár.

A ako to vidím ja?
Ako je zrejmé už z anotácie, hlavnými hrdinami príbehu sú Tate a Miles. Tate si vás získa od prvej kapitoly, je milá, sem tam ostrá, ale dobre vie čo chce. Prvý dojem z Milesa zase až taký dobrý mať nebudete. Netušíte prečo, ale čakáte, čo sa z toho nakoniec vykľuje. Celá kniha sa prelína súčasnosťou, ktorú rozpráva Tate a minulosťou, s ktorou nás oboznamuje Miles.

Pri kapitolách z pohľadu Tate som nechápala, prečo je Miles taký „odporný“ a prečo odmieta lásku, respektíve má záujem len o sex. Ani jeho pohľady do minulosti toho zo začiatku veľa nepovedali. Čakala som, čo z toho vznikne. Ktorá ťava mu zlomila srdce? Čo to bolo za harpyu? Potom neskôr som smerovala otázky do vzduchu a šomrala si popod nos, čo sa im stalo, že nie sú spolu? Prečo má zlomené srdce? Čo sa im do prčíc za katastrofu stalo?

Nechcem prezrádzať tú dôležitú časť deja, ale nečakala som, že aj z takejto milej knihy, kde sa dvaja oddávajú spoločnej vášni, ona chce viac, on jej to nemôže dať, trápia sa, snažia sa to prekusnúť, dúfajú (teda Tate viac) dozviem kruto-šokujúci príbeh z minulosti, ktorý je snáď najhoršou nočnou morou každého rodiča. Na druhej strane, život ide ďalej, a každý si zaslúži lásku, ak ju niekde stretne.

Kniha je očarujúca nielen príbehom dvoch ľudí, ktorí si nevediacky hľadajú cestu k sebe. Zaujme tým tajomnou, tým príbehom, vystaví čitateľa neukojiteľnej zvedavosti. A to jej dáva tú charizmu, to chcenie pokračovať v čítaní, pretože predsa musím vedieť, ako to dopadne, ako to skončí. A zaručujem vám, že knihu neodložíte, pokiaľ si ju neprečítate celú.

Moje hodnotenie:
(Stupnica: 1 - odpad, nedočítala som, 2 - nič moc, len som to prečítala, ale nič mi kniha nedala 3 - celkom fajn, taký priemer, 4 - zaujímavá kniha, určité časti vo mne rezonujú, 5 - wau, túto knihu milujem, 1/2 hviezdičky pridávam ak sa neviem rozhodnúť medzi dvoma hodnoteniami)

3 komentáre:

  1. Na tuto knihu jsem se dlouho chystala, tento týden jsem jí otevřela v knihkupectví, přečetla několik stran z různých částí a zhrozila jsem se. Pro mě toto vůbec není. Ale jsem ráda, že se Ti kniha líbila a že si našla svoje čtenáře, autorka jistě musí být šikovná, když se těší takové popularitě :) Přeji Ti krásný den :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super recenze, na knihu se taktéž chystám :) Mám tuto autorku moc ráda

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Už som o nej počula, i keď niektorí hovoria, že sa jedná o spackaný preklad a že v originálnom znení je tá kniha oveľa lepšia. No, ale keďže sa nechystám čítať to v AJ tak je možné, že na dovolenku vezmem tento kúsok. I keď nie som veľmi na tento druh literatúry, ale ako dovolenková oddychovka pri mori môže byť.

    OdpovedaťOdstrániť