sobota 2. apríla 2016

Mesačná chvastačka - Marec 2016

Toto meme má na svedomí Judit.
Cieľom je ukázať knihy, ktoré sme si za daný mesiac kúpili, vymenili, dostali, našli, alebo nejakým iným spôsobom k nim prišli a stali sa ozdobou našej knihovníčky.

Aj napriek tomu, že skončil marec, ktorý je považovaný za mesiac knihy, okolo mňa len tak preletel. Nie žeby som nemala čas na čítanie, písanie, ale jednoducho na mňa doľahla jarná únava, alebo ma len dobehla vlastná lenivosť, pretože sa mi nechcelo ani čítať knihy. A to nevravím, že ani nákupom sa nejako nedarilo, buď boli v akcii knihy, ktoré ma nezaujali, alebo tam boli také, ktoré už doma mám. Asi budem musieť trochu preriediť vlastnú knižnicu, a budem si musieť dať na čas pokoj s nákupmi, inak to nevidím :-)

Kúpené knihy:
Aj napriek tomu, som predsa len nejaké knihy nakúpila.

Ako prvá mi do knižnice pribudla posledná kniha o Marilyn, ktorú som dosť dlho zháňala. A tak môžem povedať, že s knihou Ricci Stefania – Marilyn, je moja zbierka zatiaľ kompletná.
Nejakým spôsobom som sa zatúlala do antikvariátu a tam som natrafila na vcelku zaujímavú knihu - Alexanderson Filip – Prvorodený .
Na FB som v bazári našla knižku Majar M.T. - Vlci 1 - Znamení vlka a keďže po tejto knihe poškuľujem dlhšie, objednala som si ju.
Samozrejme som zablúdila aj na moju obľúbenú stránku kniha.sk a našla tam dve knihy za polovičné, až tretinové ceny: Alten Steve - Meg 4 - Zajatci z pravěkého moře a Fitzpaticková Becca - Čierny ľad.
Na základnej škole, na ktorej pôsobím v rámci knižnice sa v marci konala burza kníh. Každý, kto chcel, doniesol na predaj vlastné knihy a zároveň si mohol kúpiť iné knihy. Ja som si tam kúpila knihu Bowden Oliver - Assassins Creed 1 – Renesance.
A poslednou kúpenou knihou je novela Maas Sarah J. – Vrahyňa proti pánovi pirátov (Novela 1) k sérií Trón zo skla, ktorá ma totálne chytila.
Nikdy som nepočítala s tým, že si budem knihy objednávať z cudziny. Jednak je moje angličtina a nemčina na dovolenkovej úrovni, kde sa síce dohovorím rukami a nohami, ale určite nie som schopná čítať. Zapáčili sa mi však antistresové omaľovánky, a rozhodla som sa nejaké vlastniť:
Fantasy Dream
Enchanted Forest
Secret Garden
Animal Kingdom

Ide síce o zošitové vydania, každá "kniha" má len 24 strán, ale za cenu 6,23€ za všetky 4 som spokojná. Na moje pokusy s maľovaním to stačí.
Knihy si môžete objednať na tomto --ODKAZE--

Darované knihy:
Pôvodne som chcela napísať, že tento mesiac nehrozí žiaden sviatok, takže ani žiaden dar. Ale opäť som dostala nejaké knihy od kolegýň. Prvá je vlastne vyradená kniha z knižnice, ostatné doniesli darcovia, ale v knižnici ich už máme.

Winnetou a Old Shatterhand
May Karl – Cez divý Kurdistan
Carter Chris - Akty X - Škriatkovia
Carter Chris - Akty X - Epicebtrum
Carter Chris - Akty X - Stratené mesto

Vyhrané knihy:
Tento mesiac mám viac šťastia v láske, ako vo výhrach.

Knihy na zrecenzovanie:
Tento mesiac nič, spoluprácu nemám žiadnu, takže šťastie na recenzné výtlačky som tento mesiac nemala.

Vymenené knihy:
Podarilo sa mi vymeniť jednu knihu a vcelku sa z nej teším.

Už som si ju listovala a vyzerá zaujímavo - Shan Darren – Zom-B.

Detské knihy:
Ani Lukáško neobišiel nadarmo, dostal jednu knižku.
Drevený zámoček
Nafotím ju, keď zajtra malý vstane a ja nezabudnem :-)

Sfilmované knihy:
Áno, áno, nakupujem aj dvdčka, hlavne ak majú základ v knihách. Tento mesiac som však nenarazila na nič zaujímavé.

Nájdené knihy:
Pridala som novú rubriku. Nájdené knihy sú knihy, ktoré niekde nájdem. Pre vysvetlenie: u nás na sídlisku máme knižný regál s knihami samozrejme, z ktorých si môžeme vziať knihy ktoré sa nám páčia, doniesť knihy ktoré už doma nechceme a ktoré si možno nájdu nových majiteľov. Je to taká výmena kníh zadarmo, pri ktorej ale nespoznáme bývalého, ani nového majiteľa danej knihy. Podľa mňa je to super nápad. Avšak vôbec nebol čas na prehľadávanie regálov, takže nič.

A na koniec kompletná fotka nakúpených a vymenených kníh:

Poznáte niektorú z týchto kníh? Máte ju doma? Páčila sa vám? Dajte mi vedieť do komentára :-)

9 komentárov:

  1. Z týchto knižiek som síce nič nečítala, ale už dávnejšie som poškuľovala po tom Znamení vlka, keďže milujem milujem toto zviera. Tak ak sa podarí prečítať a recenzia, budem rada. Ale zaujal ma ten regál s knihami, ani som netušila že v našom meste sa niečo také nachádza. A ak to nie je tajné, tak na akom sídlisku konkrétne? Pretože na furči či Terase som na nič podobné nenarazila...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Ťahanovciach, v budove polikliniky, pod schodami, oproti vrátnici. Inak sú v Košiciach aj dve knižné búdky - jedna je v dedine Ťahanovce oproti MÚ, druhá je v parku pri OD Merkúr. A u nás v knižnici v Litparku (bývalé kasárne na Kukučínovej) je teraz obrovská burza kníh, plné 3 regále po 0,50€ :-D

      Odstrániť
  2. Takových krásných přírůstků :) Přeji příjemné čtení a těším se na recenze :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zom-b bych si chtěla tenhle měsíc vypůjčit z knihovny, tak snad se mi poštěstí!:) Snad se ti budou všechny knihy dobře číst ^^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, určite sa budú dobre čítať, len netuším kedy, keďže mám na čítanie oveľa menej času akoby som chcela :-)

      Odstrániť
  4. Krásné knihy. Já bych si hrozně ráda přečetla tu sérii Meg, u nás v Česku jsem na ni nikde nenarazila, všude ve vyprodaná :( Možná si ji nakonec pořídím slovensky. Jinak moc se mi líbí ten nápad s výměnou knih, co máte na vašem sídlišti. Taky bych něco takového uvítala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Séria Meg v slovenčine nevyšla, celkovo od toho autora myslím v slovenčine vyšla jedna-dve knihy, čo je škoda. A regál funguje na podobnom princípe ako knižné búdky, ktorých máte v Čechách vraj neúrekom. Tak aby sme vám toľko nezávideli :-D

      Odstrániť