pondelok 27. apríla 2015

Štedrosť knižnice # 5

Autorom tohto meme je Maťa Wolf zo Sveta kníh.
Cieľom tohto meme je pochváliť sa knižnými úlovkami z knižnice.

Viete o tom, že návšteva online katalógu nejakej knižnice funguje najlepšie na moju závislosť nakupovania kníh? Fakt. Pre príklad nemusím chodiť ďaleko. Našla som knihu, ktorú som chcela. Ok, ok, tých kníh bolo viac. Ale keď som pozrela na tú cenu, nazrela do mojej peňaženky, konečne som začala rozmýšľať. Hurá, aspoň vidím že materská demencia je na ústupe. :-D Nastavila som si online katalóg, a oni tam tie knihy mali. Ušetrili mi riadne výdavky, respektíve, radšej zaplatím 0,20€ za rezerváciu knihy, ako jej plnú cenu. Ešte musím vymyslieť, čo u mňa bude zaberať na výpredajové knihy a budem spokojná.

Tieto knihy som si vybrala ešte minulý týždeň, ale keďže nejako nebol čas urobiť článok, spájam dve návštevy knižnice do jednej. A taktiež, mala som na prečítanie len 2 týždne (keďže sú to vraj veľmi žiadané knihy), tak som sa musela s čítaním naozaj ponáhľať.
Ukradnutá: Útek zo Sýrie od Louise Monaghanovej je podľa popisu skutočný príbeh pripomínajúci bestseller Bez dcéry neodídem. No, na ten sa nechytá ani po členky, ani to nebol príbeh, mne to pripadalo ako reportážne rozprávanie, skákanie hore-dolu, po 50 stranách som to vzdala :-(
Život jedna báseň je naozaj ako sladko-bôľna romantická báseň, v tomto prípade slam a ja Colleen Hooverovú milujem, je to nádherná kniha.
Aj knihu od Abigail Gibbsovej som už stihla prečítať. Temná hrdinka 2: Jesenná ruža sa mi páčila, viac ma prekvapili negatívne komentáre na stránkach kníhkupcov. Podľa mňa bola kniha dosť dobrá.
Reviver (Oživovateľ) je kniha, ktorú som chcela prečítať už veľmi dávno, takže keď som zistila že je v katalógu, tešila som sa ako malé dieťa. Napísal ju Seth Patrick.

Tieto knihy sú z dnešnej návštevy knižnice.
Keď vyšla Piata vlna od Ricka Yanceya nedočkavo som čakala, či sa niekde neobjaví za lepšiu cenu. Objavila sa v knižnici.
Andy Weir napísal knihu Marťan, ktorú vychvaľuje asi každý, kto má knižný blog. Určite uznáte, že som ju v knižnici na poličke nemohla nechať len tak.
Priznám sa, že od Cassandry Clare som čítala len prvé 3 diely Nástrojov smrteľníkov. A na túto sériu som natrafila len celkom náhodou. Takže prvý diel s názvom Mechanický anjel je už doma.
Ďalšie dve knihy ma lákali ani nie tak anotáciou, alebo tým, že sú novinkami, ale hlavne tým, ako sa o nich každý rozpráva, vychvaľuje alebo zatracuje ich. V každom prípade aspoň jedna z nich je pomaly na každom blogu. Takže som si chcela Miniaturistu od Jessie Burtonovej a Dievča zo 6E od Alessandry B.Torre určite prečítať.

A čo vy? Čítali ste niektorú z týchto kníh?

1 komentár:

  1. Také mi do knihovny přibyla kniha Život jedna Báseň :) Jsem na její příběh velmi zvědavá a možná by se dalo říct, že se na ni velmi těším :)

    Pokud posíláš ráda pohledy a chceš se seznámit s lidmi,kteří mají stejný koníček, zapoj se do nového projektu! http://milujemekihy.blogspot.cz/2015/04/zapoj-se-poznej-nove-pratele.html

    OdpovedaťOdstrániť