štvrtok 27. októbra 2016

Riordan Rick - Bohovia Olympu 5: Krv polobohov

Vydal: Fragment, 2015
Väzba pevná s prebalom
Počet strán: 480
Jazyk: slovenský

Anotácia:
Posádka lietajúcej lode Argo II vypláva na svoju poslednú, najťažšiu výpravu.

Siedmich polobohov z dávneho proroctva čaká boj s Gigantmi, ktorí chcú priviesť späť na svet bohyňu Gaiu. A to by znamenalo koniec nielen hrdinov, ale aj celého ľudstva. Na Long Islande sa zatiaľ schyľuje k bratovražednému boju. A pomoc je na druhom konci sveta, odkiaľ sa Nico s Reynou vydávajú na putovanie s Aténou Parthenónskou.

Zmieri legendárna socha tábory polokrvných? Krutá matka Zeme sa preberá z dlhého spánku a na prebudenie jej chýba jediné - krv dvoch ľudí, ktorá skropí grécku svätyňu. Krv polobohov...

Záverečná časť strhujúcej fantasy série Bohovia Olympu!

A ako to vidím ja?
Ach jaj, už je koniec. Ale nesmúťte dlho, na konci tohto článku sa dozviete niečo, čo vám určite zdvihne náladu, minimálne tak, ako mne. Polobohovia ešte stále putujú. Momentálne si to namierili okolo celého Grécka, keďže ponad pevninu preletieť nemôžu pre zlých bohov, gigantov, vetry a neviem čo ešte. Ani oboplávať poloostrov nie je žiadna malina, aj tam na nich poľujú rôzne obludy v službách Gaie. Viete, čo všetko musia prežiť, aby sa vyhli Kyklopom, zúrivým duchom búrky, divým morským obludám a ešte iným tvorom a bohom, s ktorými ani nepočítali?

Ani Nico pri svojom putovaní so sochou Atény a s pomocou Reyny a trénera Hedga nemajú vyhraté. Nevraviac o tom, že presúvanie sa tieňmi je pre Nica veľmi vyčerpávajúce a hraničiace so smrťou. Z tieňa sa už nemusí nikdy vynoriť! Do toho ten hnusný, odporný Oktavián chce s pomocou rímskej légie a rôznych príšer, ktoré najal, napadnúť Tábor polokrvných. No nemajú to vôbec ľahké, títo polobohovia. A na pomoc bohov sa veľmi spoliehať nemôžu, keďže tí sú sami paralyzovaní a bojujú so svojimi grécko-rímskymi podstatami.

Na druhej strane, musím jednu hviezdičku ubrať. Akcie v knihe bolo naozaj veľa, jeden čin striedal druhý, jedna obluda sa vynárala za druhou, ale... Pozor spoiler - Kde je dopekla Bob? Prečo sa v knihe ani nespomenul?? Ok, lásky tu bolo tiež dosť, niektoré vzťahy sa vyjasnili, iné celkom vymizli (haha, zase neprezradím, ale ... Nico... ideš), a opäť spoiler – Oktavián, ty prasa, tak ti TREBA!!! Celá kniha končila tak neurčito, niektoré vzťahy mi chýbali, iné sa vôbec nevyjasnili (fňuk, Bob), a ako to autor vie, opäť napísal na koniec tak šokujúcu novinku, že...

Áno, áno, pokračujeme ďalej. Kto to ešte nezaregistroval, vychádza pokračovania, alebo Percy Jackson - 3 séria. Tentoraz pod názvom Appolónov pád 1: Utajené orákulum. Netuším síce, kedy vyjde v slovenskom preklade, ale českí čitatelia sa môžu tešiť od 7.novembra 2016 na novú knihu z tejto série. Za seba musím zhodnotiť, že pokračujem v čítaní hneď ako sa ku knihe dostanem. A ako ste na tom vy? Taktiež ste prepadli tejto sérií? :-)

Moje hodnotenie:
(Stupnica: 1 - odpad, nedočítala som, 2 - nič moc, len som to prečítala, ale nič mi kniha nedala 3 - celkom fajn, taký priemer, 4 - zaujímavá kniha, určité časti vo mne rezonujú, 5 - wau, túto knihu milujem, 1/2 hviezdičky pridávam ak sa neviem rozhodnúť medzi dvoma hodnoteniami)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára